Ik ben Donja van Heeswijk: ‘generalist’

Geboren en getogen in het Brabantse Veghel. Dochter van een ondernemersechtpaar en middelste van 3 kinderen. Trotse moeder van een zoon. 

Familiebedrijf

Op 17 november 1963 richtte mijn vader VERA op. Veghels Eerste Reklame Adviesburo. Mijn vader werkte als etaleur voor veel (lokale) winkels. Op zijn fiets ging hij van Veghel naar Schijndel of Den Bosch. Maison van den Boer Veghel en Roosendaal Steenbakkers uit Schijndel waren zo tevreden over zijn kwaliteiten als etaleur dat men mijn vader vroeg tijdens feestelijkheden te versieren. Zo kwam het. Wat ooit begon met VERA eindigde in één van Nederlands grootste en bekendste decor- interieurbouw bedrijven annex organisatiebureau. Van Heeswijk BV, decorganisatie werkte voor prachtige organisaties. Vele Veghelse bedrijven zoals Mars, DMV, Maison van den Boer, Vanderlande Industries, Hutten etc. maar ook Volvo, KLM, Cap Gemini Pandata, BMW (Duitsland), Celtona, Zeeman, Bijenkorf, Martinair en vele andere behoorden tot onze klantenkring. 

zaak

Werkend leven

Studeren zat er niet in. Mijn vader had bedacht dat ik bij hem kwam werken. Hij zocht een opleiding uit tot assistent secretaresse/receptioniste aan het Mercator College in Eindhoven. Toch, na die éénjarige opleiding voelde ik er niets voor bij hem te werken. Ik wilde loskomen en zelfstandig zijn. In Mei 1985 kwam ik als Keser uitzendkracht terecht bij de industriële divisie van DMV (tegenwoordig FrieslandCampina). Hier was ik verantwoordelijk voor de debiteuren- en vreemde valuta administratie. Ondanks een personeelsstop kreeg ik toch een contract. Na ruim 6 jaar heb ik de overstap gemaakt naar de andere kant van het Veghelse havenwater. Ik sloot een mooie leerzame tijd af. Ik ben gaan werken bij Van Heeswijk B.V., decorganisatie waar ik, net als vroeger, alles deed wat moest gebeuren. Toezichthouder ISO9001, volledige administratie, schoonmaken, marketing ‘dingetjes’, personeelszaken, alle secretariële werkzaamheden, het inkopen van artiesten/tenten/podia/verlichting. Het maakte niet uit, ik deed het allemaal en bijna allemaal met heel veel plezier Na 11 jaar ben ik gestopt. In 2002 beviel ik van een prachtige zoon. Ik wilde niet dat hij opgroeide met 2 werkende ouders omdat ik dat zelf als vervelend heb ervaren. Twee jaar later is na 40 jaren het doek gevallen voor het prachtige Van Heeswijk B.V. Mijn vader heeft het bedrijf geliquideerd na hersteld te zijn van een zware en moeilijke ziekteperiode. 

 

Jaren terug ben ik weer begonnen met werken. Afgelopen jaren heb ik gewerkt voor diverse opdrachtgevers. Meestal als VA ofwel virtual assistent. De opdrachten en opdrachtgevers zijn heel divers geweest. Belangrijkste overeenkomst is nu tevredenheid. 

 

 

Motivatie

Ik heb nooit stil gezeten, ook niet toen ik fulltime moeder was. Ondanks dat ik geen betaald werk had heb ik me altijd maatschappelijk ingezet. Ik deed en doe veel vrijwilligerswerk en vind dat belangrijk. Van ouderraden, tot bestuurslid van museum SIEMei te Veghel. Van vrijwilliger bij Atelier Bijzonder Ontmoeten tot aan maatje voor een 87 jarige man. Ook de vele honderden uren als hulpmoeder op de basisschool van mijn zoon. Altijd heb ik geregeld, gezorgd en georganiseerd. Ik hou ervan en ben er goed in!

Dit delen:

Vind ik leuk:

%d bloggers liken dit: