UITpunt; punt uit!

Het is alweer even geleden. Dat Natasja belde. Ze had een vraag aan me. Of ik haar kon helpen. Bij het UITpunt in Veghel. Er was soort van crisis. Helaas waren er zieken. Niet 1 maar 2. Even zoveel als er werknemers zijn.

Ik voelde me vereerd. Hoe leuk is dit? Werken bij het UITpunt. In MIJN dorp. In MIJN Veghel. Want hoewel ik weleens foeter. Uiteindelijk word ik blij van Veghel. Van zijn rijke historie. Van zijn mopperende mensen. Van alles wat het niet heeft. En meer nog, van wat er wel is.

En zo begon ik. Het was een sprong. En het diepe was heel diep. Maar wat was het leuk. De tijd van Sint en zijn Pieten. Zwarte Pieten wel te verstaan. En de Veghelse Quiz. Oh man, wat een beleving. Beiden zijn soort van virus. Uiterst besmettelijk ook. En list en bedrog. Die zijn inherent aan de VQ. Hilarisch.

Je had UITpunt activiteiten. Maar ook vvv zaken. Zoals de cadeaubonnen. En er was het archief. Daar heb ik me op uitgeleefd. Het is gereduceerd. 2/3 is weg naar het groot archief. En gesjouwd dat ik heb. Samen met Y. Heerlijk. Maar….. Aan alles komt een eind. Ook aan ziek zijn. Gelukkig maar. Voor de zieke dan.

Vandaag nam ik afscheid. Eerst het gebakje. Ik postte het op FB. Vandaag was Next Level. Een lunch. Bij Brownies en Downies. Ik nam de kippendijen salade. Met Spa Rood. Het was reuze gezellig. En dat is best zuur. Ik begreep niet altijd alles. Zoals dingen liepen. Besluiten. Communicatie. Maar toch. Ik had het leuk. En onder de mensen. Ik vond het fijn. De sociale contacten. Het bijdragen. Onderdeel zijn van. Dat is nu over. Weg. Jammer!

Het gebakje. Ik vond het leuk. De lunch. Ik ben vereerd. Toen nog meer! Bloemen in leuke flessen. Tof. Een vvv-cadeaubon. Bieb oortjes en kar-munt. en een kaartje. Wat een feest. Ze zat aan de overkant. Een oudere vrouw. Ze luchtschudde mijn hand. ‘Gefeliciteerd’ playbackte ze. Ze dacht vast ‘die moet wel jarig zijn’. Helaas. De reden was ‘onfortuinlijker’. Dat zei ik nog. Maar vond het zo sfeer-verpestend.

Bedankt Natasja. Jij in het bijzonder. Jij was het. Jij belde. Jij had vertrouwen. Jij gaf die kans. Jij zag iets in me. Jij nam het initiatief. Jij gaf mij dit afscheid. Jij kreeg onvoldoende krediet. Sorry 🙂

UITpunt is punt uit!

Comment (4)

 • Dino| mei 9, 2019

  Och…snif….
  Maar het komt goed schatje…
  Net als toen…. Er komt altijd weer iets nieuws op je pad…iets leuks…misschien iets minder leuks…
  Maar dan weet jij daar vast iets leuks van te maken! Heb vertrouwen…vooral in jezelf xxx

 • Fenna van Bergen| mei 9, 2019

  Jij bent top!

 • Donja| mei 9, 2019

  Ahhh lieve Nadine. het komt vast ook goed maar soms ben ik ongeduldig. Ik werk er al zo lang aan. Heb al zoveel brieven geschreven en bijna even zoveel afwijzingen verwerkt. Maar ik heb vertrouwen, in het goede. X

 • Donja| mei 9, 2019

  Ahhh dank je Fenna. Lief van je. Wij zijn top en ooit gaat er een werkgever zijn die het ziet!

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: