Wees gegroet

Oscar. Mijn beste vriend. Mannelijke vriend. Ik zag je. Vandaag. Ineens was je er. Op mijn tijdlijn. Aan de zijlijn. Zo was je. Niet opdringerig. Maar aanwezig. Voor als het nodig was. Broertje. Zo noemde ik je. Zo voelde je. Meer broer dan de echte. Zij? Altijd afwezig. Altijd afgunstig.

Toeval. Het bestaat niet. Zei ik toch. Ik geloof er niet (meer) in. Alles heeft een reden. Een les. Is een kadootje. Zo ook jij. Lieve Oscar. Niet jarig. Noch overleden deze dag. Geen aanleiding. Toch groet je me. Van boven. Want daar ben je. Toch? Ik twijfel weleens. Je aanwezigheid. Ik voel hem hier.

Vorige week. Donderdag. Mec kwam. ‘Mam, voel eens’. Enorme knobbels. Bij zijn sleutelbeen. Weet je nog Oscar. Toen je hier was. Je had die knobbel. Je moest naar de dokter. Moet; zei ik. Jij wilde niet. Toch ging je. Non-Hodgkin. Net als Maike. Die gekkerd. Die lieverd. Zij is bij je. Toch? Doe de groeten. Zeg maar pyama. Ze weet het wel. Opvallend. Arno. Hij liked de post. Hij is bij je Oscar. Ook al!

De schrik. Ik dacht aan jullie. Aan Jaco en Manuel. Allemaal kanker (gehad). Van de lymfeklieren. Wat als…. Onschuldig. Kan! Maar toch. Wat was ik bang. 11 jaar geleden alweer. 11 jaar broertje. Maike alweer 4 jaar. 36 was je. Maike was slechts een paar jaar ouder. Zo snel kan het gaan. Een oogwenk. Geniet, Kijk. Leef!

Wat een gedoe. Is het niet? Je kijkt mee hรจ. Over mijn schouders. Zoals vroeger. Lief en leed. We deelden het. Onze situatie. Onze ouders, hetzelfde hout. Je reis. Naar Amerika. Naar Vicky. Voor de liefde. Het was drama. Maar je ging. Keek naar wat er WEL was. Niet wat er niet was. Je wilde dat het slaagde. Het ging zo snel. De tijd. Dat vond je. Voordat je ziek werd. Je ging ervoor. Het ging zo snel. De tijd. Hij was bijna op. Nietsvermoedend. Vol ging je erin. Want je wist……voordat je het weet. Juist ja.

Tja, lief broertje. No time to waste. I know. Leuk je weer te zien. Op foto dan. onze hereniging? Die moet hopelijk wachten. Lang wachten. Ik hou van je. Zeker. Meer nog hou ik van Mec. En het leven. Blijf je bij me? Als bewaarder? En niet vergeten. De groeten. Aan onze geliefden!

Wees gegroet broertje. Laters

Comment (4)

 • Remco| juni 17, 2019

  Sterkte

 • Donja| juni 17, 2019

  Hey Co, it’s all about love ๐Ÿ™‚ Zie je snel. Love you!

 • Anja| juni 18, 2019

  Zo treffend beschreven ๐Ÿ’–

 • Donja| juni 18, 2019

  Dank je Anja, komt uit mijn hart X

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: