Fly baby, fly!

Vandaag werkte ik thuis. Gewoon aan de keukentafel. Op mijn laptop was ik rustig aan het werk. Muziekje aan en Mec naast me. Hij was bezig met studeren (al blijkt dat allemaal voor niets). Het was relaxed en stil op het achtergrondmuziekje na.

Ineens, vanuit het niets, rare, vreemde geluiden. Alsof een toilet door werd getrokken maar dan anders. Mec en ik keken elkaar vol ongeloof aan. WTF is dat? En terwijl we elkaar verontwaardigd aankeken dwarrelde door het zwarte afdekrooster de eerste roetvlokken naar beneden.

Gadver nee. Een rat zeker. Dat zei ik tegen Mec die me aankeek alsof hij het in Keulen hoorde donderen. En weer rare geluiden uit het rookkanaal. Er zat zeker te weten iets. Iets wat leeft. Wat prees ik mezelf gelukkig dat ik dat ding voor dat gat heb gehangen. Stel je voor dat het een rat is die zo je huiskamer binnenvalt. En ratten hadden we genoeg gehad rondom (en in) huis. Ik heb ze zo de muur omhoog zien lopen. Zeker 10 oogjes of meer die mij aanstaarden van boven de pergola als ik in de avond naar buiten ging.

En toen werd het stil!

Het kan ook niet, zei ik tegen Mec. Er zit zo’n rooster op de schoorsteen, het moet iets anders zijn.

Snel, snel gingen we in mijn pauze samen boodschappen doen. Toen we terugkwamen lag er een grote plek roet op de vloer. En weer geluiden. Mam kijk, er steekt iets scherps uit zo’n gaatje. Ik scheen met mijn telefoon door het rooster en zag de klauwtjes. OMG wat is dít nu weer. Hoe dan? Snel belde ik mijn beste mannelijke vriend die meteen kwam om de vogel te bevrijden. Ik wilde het zelf wel doen maar Mec had er niet zo’n trek in. Vlot en kundig werd mijnheer of mevrouw Kauw bevrijd uit de benarde positie. En met diezelfde handigheid hing Micha de afdekplaat terug en wierp de Kauw de lucht in nadat deze hem nog in zijn duim beet.

Wel grappig. Ik woon al sinds Mei 1993 in hetzelfde huis en nooit had ik ongenode gasten. Nu, 28 jaar later, zat er in mijn huis, onvrijwillig een kauw in lockdown. Ik heb het al zo vaak gezegd; toeval bestaat niet!

Fly bird, fly. Enjoy your freedom!

Comment (2)

 • Marion| januari 25, 2021

  Kauw in lockdown?🤣🤣🤣🤣

  Mec naast me. Hij was bezig met studeren (al blijkt dat allemaal voor niets). Hoe zo voor niets?

 • Donja| april 14, 2021

  Hey Marion, zie je reactie nu pas op mijn blog. Nou, het Fontys had de inschrijving van Mec voor de toetsen op één of andere manier niet verwerkt en toen mocht hij de toetsen niet maken. Alles goed met je?

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: